4.png)
24 Ekim Paz
|Aralık Sahne
PİRE İLE KARINCA / A FLEA AND AN ANT (Gürcistan/Georgia)
Herkesin bir arkadaşa ihtiyacı vardır - bir insan, hayvanlar ve kuşlar, hatta küçücük yaratıklar bile yanlarında sadık arkadaşlara sahip olmak isterler. Bu hikaye bize bir arkadaşını kurtarmak için neredeyse kendini feda eden bir pire hikayesini anlatır.

TARİH-SAAT/ DATE-HOUR
24 Eki 2021 19:00
Aralık Sahne, Kavaklıdere Mahallesi, Esat Cd. No: 28/A, 06680 Çankaya/Ankara, Türkiye
Hakkında / About The Event
Herkesin bir arkadaşa ihtiyacı vardır - bir insan, hayvanlar ve kuşlar, hatta küçücük yaratıklar bile yanlarında sadık arkadaşlara sahip olmak isterler. Bu hikaye bize bir arkadaşını kurtarmak için neredeyse kendini feda eden bir pire hikayesini anlatır. Karınca nehre düşer; yüzemez ve pire onu kurtarmazsa boğulur. Sadık arkadaşı pire ona yardım etmeye çalışır - bir karıncayı sudan çıkarmak için bir ipe ihtiyacı vardır; bu yüzden domuzdan, meşeden, kargadan, tavuktan, darı çukurundan, fareden, kediden ve inekten yardım ister. Hepsi yardımları karşılığında bir şey isterler. Minik pire bitkin ama pes etmiyor ve sonunda çabaları başarıyla sonuçlanıyor –karıncayı kurtarıyor ve diğer karakterlerden farklı olarak her şeyi bencil olmadan yapıyor. Gerçek dostluk, yalnızca iyi kalpli ve saf ruha sahip olanlara verilen değerli bir hediyedir. Gürcistan folklorunun en ünlü hikayelerinden biridir.
-
One of the most famous stories from Georgian folklore. This wonderful story has very deep roots, grandparents told a tale of flea and ant to their grandchildren for centuries and almost every Georgian knows it by heart. Everybody needs a friend – a human, animals and birds, even the tiny creatures want to have faithful friends by their side. This tale tells us a story of a flea, which almost sacrifices himself to save a friend. The ant falls in the river; he can’t swim and will drown if a flea won’t rescue him. A devoted friend tries to help – he needs a rope to take out an ant from water; that is why he asks help from: a pig, oak, crow, hen, millet pit, mouse, cat and a cow. All of them ask for something in exchange for their help. A tiny flea is exhausted, but doesn’t give up and finally his efforts successfully end – he rescues an ant and unlike other characters, he does everything unselfishly. The true friendship is a precious gift which is given only those who have kind heart and pure spirit